Piure de cartofi cu ou si cascaval


Mi se facuse pofta de piure, asa cum il facea mama pentru noi cand eram mici (I. nu mai tine minte pentru ca era inca bebe :p). Mi-am facut o portie mare, am luat-o pe Pippi in brate si m-am uitat la The Incredibles.

Ce-mi plac duminicile lenese!





Ingrediente pentru o portie:
  • 2 cartofi
  • 1 ou
  • 1 lingurita unt
  • lapte
  • cascaval
  • nucsoara
  • sare, piper

Cartofii fierti in apa cu sare se piseaza si se amesteca cu unt. Se adauga oul fiert moale, cascavalul ras si atata lapte pana cand piureul ajunge la consistenta dorita. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. 

Se presara deasupra putin cascaval ras si gata. La masa!

Recomandarea mea: daca tot suntem la capitoul "mancare de bebelusi", atunci faceti si o portie de mere rase cu biscuiti.







Comentarii