Crochete de cas


Crochete de cas

Copila fiind, de cate ori descopeream cas in pachetul primit de la bunici, asteptam cu nerabdare micul dejun de a doua zi. Stiam ca mama avea sa pregateasca crochete de cas alaturi de salata. Era foarte amuzant sa mananci casul topit, care se lungea in toate partile si te manjea pe fata... ce mai, o adevarata placere de copil! Aceeasi placere si nerabdare o simt si acum, de cate ori gasesc cas la taranii de la piata...

Pentru 2 portii ne trebuie:
  • 2 felii de cas groase cam de 1 cm
  • 1 ou
  • cca 2 linguri de faina
  • ulei
  • sare
  • optional patrunjel si/sau boia


Feliile de cas le taiem de-a lungul in 2 buc sau mai multe (in functie de cat de mare e felia) si le saram bine pe fiecare parte. Oul cu putin sare il batem ca pentru omleta, apoi adaugam faina, patrunjelul si/sau boia, si amestecam pana devine o pasta omogena. Daca pasta este prea groasa adaugati putina apa minerala.


Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se pun la prajit batoanele de cas trecute prin amestecul de mai sus. Se prajeste foarte putin, cam o jumatate de minut, apoi se intorc si pe partea cealalta si se lasa la perpelit tot atata timp. Daca doriti puteti lasa la prajit mai mult timp, este la fel de bun, atata ca se topeste casul si nu isi pastreaza forma de baton. Si gata...simplu, rapid si foaaarte bun.

Comentarii